Hungary by Atlatszo – Hungarian MEP urges a comprehensive inquiry into the Azeri Laundromat

metastar-1024x556

This is what Atlatszo.hu wrote this week:

Atlatszo is joining forces with Hungarian MEP to urge a comprehensive inquiry into the Azerbaijani Laundromat

Hungarian MEP Benedek Jávor and Atlatszo are urging a comprehensive investigation into the Azerbaijani Laundromat. Atlatszo is filing a criminal complaint with the office of the Hungarian chief prosecutor while Jávor and four of his colleagues are initiating an EU-wide investigation into the case.

Businessmen with ties to the government own bars in the Budapest ruin bar scene

Governing party Fidesz usually stands up for law and order, but not when it comes to the party district in the 7th district of Budapest. We were wondering and looked at who owns the biggest bars or the buildings that host them.

We also read this:

The Budapest Beacon: Benedek Jávor on European politicians being bought up with Azeri money

The MEP  speaks about efforts in the European Parliament to shine light on the Azerbaijani laundromat, a slush fund reportedly used to buy influence from European politicians and journalists.

Politico: Hungary accuses US of meddling in election

The Foreign Ministry summoned the top American diplomat after the State Department announced that it would provide up to $700,000 “for projects that increase citizens’ access to objective information.”

Bloomberg: This Is How to Get Cheaper Gas in Hungary

Andras Tallai, who runs the tax authority in his capacity as state secretary in Prime Minister Viktor Orban’s government, boasted about talking Mol into cutting fuel prices in his constituency of Mezokovesd.

HírTV/The Budapest Beacon: Government spent $340,000 on Viktor Orbán’s flights since 2014

The list of foreign flights includes numerous unexplained trips to Switzerland. Inexplicably, the state news agency (MTI) neglected to report these trips.

 

Your support matters 

Atlatszo.hu is financed by nonpartisan and non-governmental sources; we do not accept money from state institutions, political parties and affiliates. We rely on support from readers. Donate here. • anchuinse

  magyarnarancs.hu/belpol/kubatov-emberei-rontottak-libaval-bajnaira-86678/?orderdir=novekvo

 • Harold Finch

  Jók vagytok, nagyon fontos cikk!

 • csubi

  Ha jól értem a szélsőjobb a héten a “becsület napi” rendezvényen megemlékszik a betörő szovjet-orosz hordák elleni hősies harcról.
  A jövő héten pedig virággal fogadja a SZU-t feltámasztani igyekvő Putyint.

  • jozseffrd

   Igen csakhogy a ket orszag kozott (1945.Szovjet-Unio,es.a mai Oroszorszag kozott)hatalmas kulonbsegek vannakaz! Magyarrszag csak Oroszorszagtol kaphat Folgazat es Crude Olajat olyan aron ami nem tenne tonkre,Es Oroszorszag egy Oriasi piac lehetne egy ujjonan feltamadott Magyar Mezogazdasag es Elelmiszer Ipar szamara,amit a mai Europai Unio (ami sokkal inkabb hasonlit az 1945. Szovje-Uniora),termeszetesen nem engedelyez Magyarorszagnak.A Jobb oldal nem eszmei Magyar Orosz kapcsolatot akar hanem uzleti kapcsolatot. Es ha jol megy az Uzlet a Ruszkikkal akkor a Kinai piac is bejohet mert ma mar az Oroszok s Kinaiak eleg jo kapcsolatban vannak! Hogyha olyan lenne a Mezogazdasagunk mint a 70es-80as evekbben akkor Magyarorszag ,Szorosan Austria nyomaban jarhatna! Tudta ezt az EU is ezert romboltak le a Mezogazdasagot s Elelmiszer Ipart,s igy lent tarthatnak,ahogy ok jonak latjak!

 • Gyula Kotosz

  Tetszett a cikk?
  Nagyon. Csak az a baj, hogy túlságosan átlátszó.

 • Karakó József

  Most akkor melyik az ünnep a betörés – felszabadítás-
  vagy a kitörés napja.

 • Gábor Kovács

  Miért kerülne egy rakás pénzbe tüntetést szervezni? Mint a szervező is mondta, a tüntetésen nem szólal fel senki. Vagyis nem kell hangosítás, nem kell semmi, ami pénzbe kerülne. A Facebook tudtommal ingyenes. Honlapot üzemeltetni meg havonta ezer forint.

 • Höltermann Gábor

  Ez a cikk tele van csúsztatásokkal és féligazságokkal. Azért mert valaki állást mert foglalni az Egyesült Államok hadigépezetét dróton rángató globális pénzhatalmi elit ellen, az még nem minősül “nácinak” vagy bolseviknak. Még nem jelenti azt, hogy az iráni vagy az orosz nagykövetség pénzeli!

  • Károly Molnár

   pedig de

   • Höltermann Gábor

    Ismer közülük egy is??? Szerintem nem.

 • Károly Molnár

  akik annó könnyes szemmel koszorúztak Budapest felszabaditásakor, azok nyalják széles nyelvcsapásokkal az atlantiak sejhaját,

 • törzsmókus

  „Mi az az érték, amit a leginkább rokonszenvesnek gondolnak a jelenlegi Oroszországban? – A földgáz például fontos érték.”

  priceless 😀

 • Kecskés Zsolt

  Végre a Balloldal es a nemzeti jobboldal összezár együtt van es nem egymást ölik !

 • Német István

  Mekkora birka vagyok, hogy legalább szaggattam volna le egyet – ha már az adómból van, oszt’ a zsíros kenyeret ebbe tudtam volna csomagolni.

 • Klári

  A kormány már alátszatot sem akarja fenntartani. Mi nem számítunk. Undorító.